Ψυχοθεραπεια – Ανακαλυπτω τον εαυτο μου

Στην κλινική οι θεραπευτές μας συνεργάζονται με τους ασθενείς προκειμένου να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν την πνευματική και συναισθηματική τους υγεία. Βοηθάμε έτσι ώστε ο κάθε ασθενής να εστιάσει στις δυνατές πλευρές που υπάρχουν μέσα του, να ανακαλύψει καινούργιους τρόπους για να διαχειρίζεται τα τρέχοντα άγχη του και να δημιουργήσει νέες στρατηγικές προκειμένου να προχωρήσει προς ένα θετικό μέλλον.

Ο άνθρωπος, μέσω της ψυχοθεραπείας επιλέγει το μονοπάτι της εξερεύνησης του εαυτού του. Μέσω της θεραπείας θα εντοπίσει τις αιτίες όσων θεμάτων τον προβληματίζουν, θα αναγνωρίσει τους παράγοντες που διαιωνίζουν τα προβλήματά του, θα αποκτήσει επίγνωση των φόβων ή των δυσκολιών που περιορίζουν την ψυχολογική ελευθερία του. Όταν οι ασθενείς αντιλαμβάνονται τι είναι αυτό που πυροδοτεί τον πόνο, τη δυσκολία, το άγχος ή τη δυσθυμία τους, τα παλιά μοτίβα συμπεριφοράς εξασθενούν.

Με τη βοήθεια του θεραπευτή, ο θεραπευόμενος μπορεί να θέσει νέους στόχους και να δοκιμάσει καινούργιους πιο λειτουργικούς τρόπους συμπεριφοράς. Με αυτό τον τρόπο θα επιτρέψει να συμβούν στη ζωή του αλλαγές και θα βρει το κουράγιο να υποστηρίξει καινούργια και πιο θετικά βήματα για το μέλλον.